Mariola Pluskota & Tomasz Barden


Mariola Pluskota  

 

Ik ben geboren in Polen en kwam in 1989 naar Nederland. In Amsterdam heb ik de opleiding Tekenen en Schilderen aan de Ruudt Wackers Academie gevolgd. Mijn werk is figuratief.

 

Ik ben nu bezig met een serie familieportretten. In die portretten heb ik mijn herinneringen uit mijn jeugd proberen weer te geven. Er zit een verlangen in naar mijn kinderjaren in een vertrouwde omgeving in een Polen dat nu niet meer bestaat. Ik probeer mijn portretten te laten leven door de mens achter het gezicht te vatten.

 

Voor mij is het schilderij pas écht geslaagd als de toeschouwer er iets van zichzelf of van zijn eigen herinneringen in herkent, zijn eigen verhaal schept. 

 

Ik werk met veel geduld en ga net zolang door tot ik mijn doel heb bereikt. Mijn favoriete materialen zijn olieverf, pastel en houtskool. 

 

 

Contactgegevens:

06 437 922 27

www.instagram.com/mariolka718/

 


Tomasz Barden

 

Mijn avontuur met aardewerk begon in 1998 op een schoolreisje bij de Pottery Master Jan Grobelny, waar ik later student was.

Na het afronden van een vierjarige stage, heb ik mijn examens behaald in de Kamer van Ambachten in Gdańsk, waar ik een diploma behaalde in het beroep van Potter-Ceramist.

 

Vanaf die tijd waren we samen met mijn vrouw, Magdalena, op verschillende plaatsen waar we verschillende banen en activiteiten ondernamen totdat we bij de plek kwamen waar we nu zijn. Naar de stad Beverwijk in Noord-Holland, gelegen aan de Noordzee, waar onze eerste droom uitkwam - Barden Pottery Art.

Hier, in onze kleine studio, zetten we onze gedachten in vormen en vullen ze met klei, zodat je ze bij ons kunt zien.

 

De vormen die we in de meeste gevallen creëren, zijn geïnspireerd op het oude Afrika en Meso-Amerika. De wijsheid van onze voorouders, onszelf en de wereld die ons omringt, achtergelaten in kunst, ceremonies en rituelen, is onze grootste schat, waaruit we inspiratie, visies en kennis putten.

 

De oudheid verbergt veel geheimen voor ons, maar als we haar zorgvuldig bekijken, kunnen we nog steeds veel leren en haar wijsheid ontdekken in onszelf en om ons heen.

 

Naast wat onze voorouders ons influisteren, voeren we ook projecten uit volgens de richtlijnen van onze klanten. Elk product wordt individueel gemaakt met passie, liefde en zorgzaamheid. Daarom heeft elk project tijd nodig om te voltooien en aangepaste ontwerpen hebben meer nodig om zich voor te bereiden, inspiratie op te doen, zich ermee in te leven en ze door onze handen te laten gaan

 

Contactgegevens:

www.bardenpotteryart.com