GALERIE BLAUW

 

Galerie Blauw gaat in september 2021 weer open! 

 

openingstijden galerie:

 

zaterdag 12.00 - 16.00 uur

zondag   12.00 - 16.00 uur

 

Andere dagen en tijden op afspraak (galerieblauw@gmail.com) of via de kunstenaars zelf.

Met Galerie Blauw willen wij een gastvrij podium bieden. Daarom is de ruimte is te huur voor belangstellenden. 

Jij bent onze gast en we kunnen je helpen met alles wat er bij een expositie komt kijken. Wil je exposeren met schilderkunst, keramiek, fotografie of iets anders in een pand waar altijd bedrijvigheid is? Dan ben je van harte welkom!

 

Heb jij interesse om een maand bij ons te exposeren? Neem contact op met Linda van Veen, 06 - 22 499 188

 

Like en volg ons op facebook & instagram


Komende expositie

Henk Deyle, een 76-jarige amateur-kunstschilder presenteert vanaf 5 september een overzicht van zijn oeuvre in Galerie Blauw.

Na een werkzaam leven in de aannemerij bij familiebedrijf Deyle, vond de inwoner uit Koog aan de Zaan een nieuwe invulling van zijn vrije tijd. “Ik ging met mijn dochter Linda mee naar het Grafische Lyceum in Amsterdam en raakte helemaal enthousiast van wat ik daar zag aan creativiteit en schildertechnieken. Nou had ik zelf wel ervaring in het maken van schetsen. Bijvoorbeeld als mensen mij vroegen een tekening te maken van de open haard die we moesten bouwen. Schetsen in 3D maakte ik dan. Maar echte schilderijen maken kon ik niet. In de krant zag ik toen een advertentie van Tekeninstituut Dévisch. Daar ben ik in 2005 naar toe gegaan om het tekenen en schilderen echt te leren van Dick Visser, een docent waar je het vak echt goed van kon leren.

Het schilderen met olie- en acrylverf werd zijn passie. Aan de hand van foto’s, schildert Henk inmiddels in typerende eigen stijl nauwkeurig wat hij ziet. Dat kan zijn de watertoren in Westzaan, de, inmiddels verdwenen, Noorderbrug (lag ter hoogte van Moos Tweewielers), dieren maar ook grafische uitstapjes met een knipoog naar Piet Mondriaan. Wat hij ook schildert en op welk materiaal ook, zijn kunstzinnige uitingen zijn vrolijk en kleurrijk.

 

De overzichtstentoonstelling met circa 25 werken is van zondag 5 tot en met 26 september te zien in Galerie Blauw. De openingstijden zijn zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Foto's Dirk Karten/Zaans Stadsblad.

 

Lees hier het interview in het Zaans Stadsblad


Komende expositie

Sjabloondruksels van Bernadette Paternotte

 

De kleurrijke, figuratieve werken op papier van Bernadette Paternotte lijken wel zeefdrukken. Het zijn sjabloondruksels, een techniek die de Groningse kunstenaar Hendrik Werkman (1882 – 1945) ooit bedacht. Tegenwoordig gebruiken graffiti kunstenaars (denk aan Banksy) een sjabloon met spuitbusverf.

 

Bernadette snijdt figuren uit stevig materiaal en het sjabloon legt zij op een vel papier. Ze brengt de kleuren aan met sponsjes en voor het fijnere werk gebruikt zij een penseel. Zij werkt niet in oplage, uitgezonderd 3 druksels, van de overige werken bestaat maar één exemplaar.

 

In 2008 begon zij in deze techniek op papier te werken, naast het schilderen op doek en paneel, wat zij al doet sinds haar opleiding aan de kunstacademie (ruim 40 jaar geleden).

 

In 2021 heeft Bernadette al haar sjabloondruksels ingelijst om deze te kunnen tentoonstellen.

 

Aan de bezoekers van deze expositie vertelt Bernadette graag meer over haar werk.

 

Bij voldoende aanmeldingen geeft Bernadette een workshop sjabloondrukken in Het Blauwe Pand, op een zaterdag en/of zondag in de tweede helft van oktober. Voor meer info en opgeven, eventuele voorkeursdata, mail berpat@live.nl 


Vorige exposities

Nynke Venema, Corina Blom, Johan van der Dong en Karin van Berne  19 augustus t.m 17 september 2020

 

Dominika Kozak 1 maart t.m 27 maart