GALERIE BLAUW

 

Galerie Blauw 

elke maand een andere expositie

 

openingstijden galerie:

 

zaterdag 12.00 - 16.00 uur

zondag   12.00 - 16.00 uur

 

Andere dagen en tijden op afspraak via de kunstenaars zelf.


Voor contact met galerieblauw, email galerieblauw@hetblauwepand.nl

Met Galerie Blauw willen wij een gastvrij podium bieden. Daarom is de ruimte is te huur voor belangstellenden. 

Jij bent onze gast en we kunnen je helpen met alles wat er bij een expositie komt kijken. Wil je exposeren met schilderkunst, keramiek, fotografie of iets anders in een pand waar altijd bedrijvigheid is? Dan ben je van harte welkom!

 

Heb jij interesse om een maand bij ons te exposeren? Neem contact op via info@hetblauwepand.nl

 

Like en volg ons op facebook & instagram


Lopende expositie

Komende expositie

Expositie Mea Stoeltjes

 

 

 

Mea Stoeltjes is geboren te Assendelft in 1971 en woont en werkt nu in Krommenie.

“In 1992 ben ik afgestudeerd aan de Vrije Tekenacademie te Amsterdam, waarna ik ben gaan werken als printdesigner voor verschillende modebedrijven, waaronder Sarlini, Oilily en MPD modeaccessoires. Ik was daar verantwoordelijk voor het ontwerpen van de sjaalcollecties. Vorig jaar heb ik de stap gezet om te gaan tekenen en schilderen vanuit mijn innerlijke licht.

 

Als printdesigner had ik te maken met kaders en regels. Dat beperkte de creatieve vrijheid. Nu kan ik onbevangen creëren. 

 

Mijn zijn verschijnt als een helder beeld in mij. Ik voel de energie in mijn lichaam stromen. Dit beeld, deze stromende energie zijn een: het innerlijke licht. Dit voortdurend groeiende beeld inspireert de creatie.

 

Als ik ont-moet, het moeten loslaat, ik helemaal bij mijn eigen zijn ben, zet ik op papier wat er in mij leeft. Ik verzacht dan, ik ben dan volledig verbonden met mijn gevoel, het beeld vloeit vanuit een natuurlijke behoefte dit te uiten uit mijn hand en ik kom tot diepe rust.

 

Zonder te weten wat ik ga creëren vooraf, ben ik dankbaar om de snapshot van (transparantie over) de innerlijke wereld van dat moment. Dankbaar dat dit uit vertrouwen en in volle overgave uit mij vloeit. 

 

Ik focus wel, ik focus op het spel tussen mij en het canvas. Ik ben verbonden met mijzelf, ik ben het aan het ervaren wat ik doe en word intens gelukkig.

 

Ik werk nu vooral met aquarel en acrylverf en gebruik daarbij witte of zwarte inkt voor tekeningen op of in de schildering. Ik werk op papier en op canvas."

 

 

Voor meer info:  

Mea-stoeltjes@hotmail.com

06 5393 6234

 


Vorige exposities

Bernadette Paternotte, november 2021

Henk Burghouts, oktober 2021

Henk Deyle, september 2021

Nynke Venema, Corina Blom, Johan van der Dong en Karin van Berne  19 augustus t.m 17 september 2020 

Dominika Kozak 1 maart t.m 27 maart 2020