GALERIE BLAUW

 

Galerie Blauw 

elke maand een andere expositie

 

openingstijden galerie:

 

zaterdag 12.00 - 16.00 uur

zondag   12.00 - 16.00 uur

 

Andere dagen en tijden op afspraak (galerieblauw@gmail.com) of via de kunstenaars zelf.

Met Galerie Blauw willen wij een gastvrij podium bieden. Daarom is de ruimte is te huur voor belangstellenden. 

Jij bent onze gast en we kunnen je helpen met alles wat er bij een expositie komt kijken. Wil je exposeren met schilderkunst, keramiek, fotografie of iets anders in een pand waar altijd bedrijvigheid is? Dan ben je van harte welkom!

 

Heb jij interesse om een maand bij ons te exposeren? Neem contact op met Linda van Veen, 06 - 22 499 188

 

Like en volg ons op facebook & instagram


Lopende expositie

Sjabloondruksels van Bernadette Paternotte

 

De kleurrijke, figuratieve werken op papier van Bernadette Paternotte lijken wel zeefdrukken. Het zijn sjabloondruksels, een techniek die de Groningse kunstenaar Hendrik Werkman (1882 – 1945) ooit bedacht. Tegenwoordig gebruiken graffiti kunstenaars (denk aan Banksy) een sjabloon met spuitbusverf.

 

Bernadette snijdt figuren uit stevig materiaal en het sjabloon legt zij op een vel papier. Ze brengt de kleuren aan met sponsjes en voor het fijnere werk gebruikt zij een penseel. Zij werkt niet in oplage, uitgezonderd 3 druksels, van de overige werken bestaat maar één exemplaar.

 

In 2008 begon zij in deze techniek op papier te werken, naast het schilderen op doek en paneel, wat zij al doet sinds haar opleiding aan de kunstacademie (ruim 40 jaar geleden).

 

In 2021 heeft Bernadette al haar sjabloondruksels ingelijst om deze te kunnen tentoonstellen.

 

Aan de bezoekers van deze expositie vertelt Bernadette graag meer over haar werk.

 

Bij voldoende aanmeldingen geeft Bernadette een workshop sjabloondrukken in Het Blauwe Pand, op een zaterdag en/of zondag in de tweede helft van oktober. Voor meer info en opgeven, eventuele voorkeursdata, mail berpat@live.nl 

Komende expositie

EXPOSITIE HANS BURGHOUTS

 

Ik ben Hans Burghouts, geboren in 1962 in Edam en sinds 1989 woonachtig in de Zaanstreek. Ik heb ik één grote passie… kunstschilderen met acrylverf op canvas. 

 

Als aankomend kunstenaar probeer je van alles en nog wat om meer naamsbekendheid te krijgen. Wie wil er tenslotte niet “rich and famous“ worden in kunstenaarsland? Dus ga je exposeren, naar (kunst)beurzen en zet je zoveel mogelijk op social media. Ik probeerde zelfs nog een televisie-carriere en nam deel aan Project Rembrandt.

 

Ik kwam moeiteloos door de voorrondes, maar toe trok moedertje Natuur aan de noodrem en werd ik geconfronteerd met een geheel onverwachte hartkwaal. Ik moest 3 weken voor de eerste opnamedag onder het mes voor een viervoudige bypass-operatie. Ik herstelde gelukkig heel snel en ik dacht dat ik die opnames wel aankon. Helaas, ik was totaal “uit vorm” en niet in staat om een knap stuk kunst te presenteren voor de kritische jury. 

Wat mij van deze memorabele dag nog wel is bijgebleven, is mijn leuke gesprekje met Annechien Steenhuizen. Dit werd vrijwel geheel uitgezonden op de televisie. 

 

Daarna kreeg ik ook nog twee keer een herseninfarct. Hier ben ik, mede door goede therapie, wilskracht en zelfdiscipline betrekkelijk goed uit gekomen, maar de “oude” zal ik nooit meer worden. 

 

Het leven gaat door en ik schilder nog steeds. Het tekenen en schilderen was altijd al een grote liefhebberij van mij en hoewel ik alleen wat instructies heb gekregen van mijn vader en af en toe wat aanwijzingen van Johan van Essen, een bekende kunstschilder uit Edam, kan ik stellen dat ik autodidact ben. Dit heeft als groot voordeel, dat alles uit jezelf komt en dat je niet leert om volgens een bepaalde stijl te werken. Ik heb mijn geheel eigen stijl ontwikkeld, dat ik ‘Impressionistisch Realisme’ noem’, een stijlnaam die inmiddels door meerdere schilders is overgenomen. Mijn schilderijen zijn in een zeer herkenbare stijl gemaakt. Door kleurgebruik, compositie en detaillering zijn ze de moeite waard om ze uitgebreid te bekijken. Hoe langer je kijkt, des te meer kleinigheden je ziet. Scherp waar het moet, wazig waar het kan. 

 

Speciaal voor mijn, gestaag groeiende fanclub en de rest van kunstminnend Nederland, ga ik vanaf 7 tot en met 28 november 2021 mijn kunstwerken exposeren in GALERIE BLAUW.

 

De galerie is in de weekenden open van 12.00 tot 16.00 uur en doordeweeks na telefonische afspraak. Voor meer informatie over mijn werk, neem gerust contact op:  j.t.a.burghouts@hotmail.com, of 06 218 299 08. 


Vorige exposities

Henk Deyle september 2021

Nynke Venema, Corina Blom, Johan van der Dong en Karin van Berne  19 augustus t.m 17 september 2020 

Dominika Kozak 1 maart t.m 27 maart 2020