ZWERFVUIL ESTAFETTE 16 MAART 2019


Waar enkele acties van NL Doet afgelopen zaterdag zijn afgelast vanwege het slechte weer, heeft de zwerfvuilestafettefamilie laten zien dat regen en harde wind geen belemmering vormen om de handen uit de mouwen te steken! Bestond aanvankelijk de vrees dat de opkomst minimaal zou zijn, zaten er om 10.00 uur 20 personen aan de koffie rondom het knapperende houtvuur in het Blauwe Pand. Wat zijn we daar verwend en wat zaten we gezellig.

Voor wat de hoeveelheid vuil betreft hadden we de hele dag door kunnen gaan, zoveel zwerfvuil lag er. Sommige deelnemers verdwenen vrijwel geheel in de bosjes om maar zoveel mogelijk op te rapen. Ook deze keer hebben we zo’n 40 volle zakken opgehaald. En dat met minder mensen dan gebruikelijk. De hoeveelheid blikjes was opnieuw zeer de moeite waard om apart te houden, ongeveer 8 zakken vol. Fred was hier weer zeer content mee.

 

En wat leuk dat er een mevrouw uit de buurt kwam helpen. De familie groeit nog elke keer. Echte helden die, wanneer het maar kan, present zijn om de stad een stukje schoner te maken. Met Mehmet als steun en toeverlaat, die iedereen elke keer goed op weg helpt, na afloop de zakken ophaalt en alles afvoert naar de stort.

 

Na afloop werden we meer dan gastvrij onthaald. De lunch was uitstekend verzorgd en na alle nattigheid was het goed toeven met een broodje rond het vuur. Hartelijk dank aan de vrijwilligers van het Blauwe Pand voor de uitstekende verzorging!

Met hartelijke groet,

Dorien Giesberts

 

Visiespecialist afdeling Strategie en Beleid

 

Sector Openbare Ruimte

Gemeente Zaanstad