Simon Goedhart & Lousanne Schuuring


Lousanne Schuuring

 

Na haar opleiding Vrije Grafiek aan de Rietveld Academie te Amsterdam (1973) heeft Lousanne Schuuring zich verder ontwikkeld door studies in grafische technieken, schilderen, fenomenologie, kunstgeschiedenis, kleurenleer, glastechnieken en edelsmeden. Glas pure verleiding, haar eerste discipline, naast schilderen en tekenen. In samenhang met de magie van kleur en transformatie bij het samensmelten (fusen ) van het glas een blijvende uitdaging.

Het onverwachte hierbij speelt een belangrijke rol, het is altijd weer een verrassing hoe een glasstuk uit de oven komt. Zo’n fascinerend samenspel van licht en kleur maakt het glas onweerstaanbaar.

Het grafische- en schilderachtige aspect spelen een grote rol in het tot stand komen van een object. Dit resulteert vaak in een verscheidenheid aan kleur, samengebracht in een nieuwe “wereld”, die een bepaalde stemming oproept.

Bij het werken met glas wordt inhoud gegeven aan een eeuwen oude traditie: het vastleggen van het licht.

 

https://www.lousanneschuuring.com/

 

Simon Goedhart

Wil je graag verrast worden, dan ben je bij Simon Goedhart aan het juiste adres. Simon is altijd aan het experimenteren en The Sky is the Limit. Bij hem geen seriewerk. Elk kunstwerk is uniek maar zijn signatuur kun je altijd herkennen. Een bezoeker uit het atelier zei ooit: ‘Je moet wel een beetje een gespleten persoonlijkheid hebben om zulk divers werk te maken.’ Een gedeelte van zijn werk is erg gestileerd en het andere deel is juist explosief geschilderd. Startte hij ooit intuïtief met zijn kleur- en materiaalgebruik, tegenwoordig kan hij heel bewust de impact ervan bepalen waardoor zijn schilderijen een nog sterkere uitstraling krijgen!

Bijna een decennium werkte Simon op een open atelier aan één van de beroemde grachten in de Amsterdamse Jordaan. Eigenaar was de illustere Anton Assies, die elke dag studenten en modellen van verschillende pluimage in zijn atelier welkom heette. Onder de modellen travestieten, Fabiola, het wandelende kunstwerk, balletdansers, naakten, violisten en ga zo maar door. Deze inspirerende omgeving maakte hem tot de kunstenaar die hij nu is. Tegenwoordig werkt Simon meestal thuis in zijn eigen atelier.

 

06  16943784

075  621 87 98

info@simongoedhart-kunstschilder.nl

www.simongoedhart-kunstschilder.nl