Esther Hans

Esther Hans (1967, Rietveld Academie)

 

"Ik schilder, teken, schrijf en fotografeer. Mijn werk is sterk verhalend.

 

Ik ben een groot filmliefhebber. We realiseren het ons niet altijd, met name de Amerikaanse filmindustrie heeft een enorme impact op onze Europese cultuur en hoe we naar de dingen kijken. Nog nooit ben ik in Amerika geweest, maar ik ben sterk gefascineerd door het licht en het landschap van de Westkust die je in films en op foto’s ziet.

 

Om de afgelopen grijze winter hier door te komen, heb ik een serie van zestiger jaren bungalows uit Palm Springs geschilderd, en impressies van de Sun Set Boulevard in Los Angeles.

 

Het moment dat de zon ondergaat en de grote gebouwen en hoge palmbomen steeds donkerder worden vind ik prachtig. Ook de enorme overdaad van neon reclames. Die harde schelle kleuren in combinatie met het zachte licht van de lucht. De combinatie van de droge woestijn met daartegen de strakke jaren 50 en 60 architectuur vormgegeven exorbitant luxe villa’s tegen die knalblauwe lucht vind ik ook onweerstaanbaar.

 

Mijn schilderen wordt steeds vrijer, en ik ben erg blij als het me lukt om deze impressies met zo weinig mogelijk poespas snel op het doek te krijgen."

 

Contactgegevens:

06 17 081 453

eb.hans@yahoo.com

www.estherhans.com

 


Carla de Graaf

Carla de Graaf, geboren in Krommenie.

 

Opleiding(en): Autodidact, volgen van diverse cursussen. "ik voel mij in mijn schilder en ruimtelijk werk vrij om te maken en helemaal op mijn plek. Mijn werkstukken volgen elkaar op, steeds dient zich er een vervolg aan.

 

Of het nu uit nieuwsgierigheid ontstaat een doorkruisende beleving of gedachten die ‘gebruikt’ moeten worden, die beweging lijkt niet te stoppen.

 

De onderwerpen in het werk vind ik in het leven, in van alles om mij heen. Ik gebruik regelmatig materiaal uit de natuur om te verwerken in mijn beelden en schilderijen. Ik houd ervan om beelden bij elkaar te sprokkelen die verwondering en belevenissen vangen. Veelzijdig is een woord wat mij past.

 

Kenmerken: vernieuwing, niet stilstaan, doorgaan."

 

Contactgegevens:

06 27 434 618

c.graafde@hotmail.com

www.cartje-art.nl