Knitted knockers de Breiprothese is een onderdeel van een wereldwijd netwerk van vrijwilligers die gratis borstprotheses breien voor (ex)borstkankerpatienten. 

 

Elke zaterdag is de Zaanse groep van de Breiprothese van 10.00 - 17.00 aanwezig in Het Blauwe Pand. 

 

Daar worden voor borstkanker-patiënten borstprotheses gebreid. Daarnaast worden er okselkussentjes en autogordel-kussentjes gemaakt.

 

Deze worden allemaal gratis aangeboden. Vrouwen die protheses of kussentjes aan willen vragen zijn op zaterdag altijd welkom in het Blauwe pand.

 

Behalve de dames van de Breiprothese, zijn er op zaterdag ook altijd dames van hobbyclub Skattig aanwezig. Deze vrouwen maken leuke hebbedingetjes die ze doneren aan de Breiprothese.  Aangezien de Breiprothese geen donaties of subsidie ontvangt zijn ze financieel totaal op zichzelf aangewezen en staan ze regelmatig op beurzen of braderieën om bovenstaande spulletje te verkopen. Met de opbrengst kunnen ze dan weer materiaal kopen om protheses en kussentjes te maken. 

 

Wil je meehelpen met de Breiprothese? We zijn op zoek naar vrouwen en mannen die ook mee willen doen. Denk hierbij aan breien, naaien, haken, PR verzorgen etc. 

 

Voor meer informatie:

Knittedknockersdebreiprothese.nl

Telefoon: 06 27 654 441 (Gerda Heijnen)

Facebook: knittedknockersdebreiprothese

Facebook: Hobbyclub Skattig