De tweede expositie in onze Galerie Blauw in Het Blauwe Pand. Twee jonge Tengel leden kwamen onze ruimte inrichten. 


Marion van der Woude maakt vooral schilder- en tekenkunst. Op verzoek komt zij dit keer haar keramiek exposeren.Een andere Zaanse kunstenaar - Aron Kroes - komt zijn grootschalige vrouwelijke portretten tentoonstellen.

De werken van Marion en Aron waren te zien vanaf 31 maart t.m 26 april 2019.

 

 


Marion van der Woude. Opleiding: Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag

Grafiek, keramiek, tekenen, schilderen

Ik haal mijn inspiratie uit de dagelijkse dingen van het leven. De menselijke gevoelens en emoties gecombineerd met droombeelden uit het sluimergebied tussen slapen en waken.  Vaak met een vleug humor en een laagje fantasie.                                     

Mijn grafiekwerk en pentekeningen zijn vrijwel altijd in zwart-wit. Het contrast tussen het zwart en wit geeft grote kracht en verstilling aan het werk. Ook verschilt mijn werk van kleine intieme afbeeldingen tot metersgrote afdrukken.                                                                     

Mijn keramiek is juist weer een uitspatting van kleur. Op vreemde gedrochten valt een hele sprookjeswereld te ontdekken. Ook op wandborden pronken de sprookjesachtige vogels met prachtige kleuren.

In Galerie Blauw laat ik keramiek zien. Bij het maken van mijn beelden wil ik me niet laten leiden door vooraf al te bedenken wat het moet gaan worden. Dan zet je jezelf vast. Ik begin met het maken van een basis en laat me sturen door de grove vormen in de klei. Hier zie ik vaak al snel figuren in ontstaan en de fantasie neemt over.

Contactgegevens:
06 15 482 280
info@marionvanderwoude.nl
www.marionvanderwoude.nl                                                          www.instagram.com/marionvanderwoude

 


Aron Kroes (1987, Zaandam) woont en werkt in Zaandam en maakt in zijn atelier voornamelijk geschilderde portretten van groot formaat.

 

Door middel van zijn portretten werpt Aron Kroes een blik op de samenleving. Bij zijn de portretten is een treffende gelijkenis met het model nooit het streven, het karakter van het werk wordt bepaald door middel van kleur, of juist het gebrek daaraan. De techniek en de expressie zijn

ten alle tijden leidend.

Door het gebruik van sterk verdunde acrylverf en een mix verfsoorten die voornamelijk gebruikt worden in de graffiti- en streetart scene probeert Aron Kroes de grenzen van dit medium op te zoeken. Dit resulteert dit in een rauwe schilderstijl waarbij het geheel toch gedetailleerd overkomt.

Aron Kroes werkt momenteel aan thematische series waarbij steeds een nieuw kleurenpalet centraal staat.

 

De getoonde werken zijn afkomstig uit de series ‘Gold, Silver & Bronze’ en ‘Benguerra White’. In de serie ‘Gold, Silver & Bronze’ vormt de graffitiscene van de jaren ’90 en ’00 de inspiratiebron. De serie ‘Benguerra White’ is geïnspireerd op een reis naar het tropisch woestijneiland Benguerra voor de kust van Mozambique.

 

Contactgegevens:

06 40 203 450 
hello@aronkroes.nl 
www.aronkroes.nl 
www.instagram.com/aronkroes_art