MARIJKE HABERNICKEL

Mijn naam is Marijke Habernickel. Mijn droom als jong meisje was om naar de Academie voor Beeldende Kunst te gaan. Helaas overleed mijn vader toen ik 17 jaar was. Er was simpelweg geen geld dus ging ik werken en leren.

 

Wie wil weten wat ik allemaal gedaan heb  kan dat lezen in mijn Curriculum Vitae.

 

Tijdens mijn bestuurlijke functies in de gezondheidszorg heb ik geprobeerd zowel bij de bouw, maar ook in de sfeer van het wonen en werken veel kunst in te brengen. 

 

Toen ik 60 werd ben ik alsnog naar de Academie voor Beeldende Kunst in Alkmaar gegaan.   Ik heb mij veel technieken eigen gemaakt en onlangs nog een Summer Masterclass in het Cobra museum gevolgd. Kunst heeft zoveel vormen en mogelijkheden. Ik blijf steeds op zoek naar nieuwe, maar vooral creatieve uitdagingen. 

 

In 2016 heb ik de Saense School voor Beeldende Kunst opgericht. Ik wil een brug slaan tussen professionals en amateurs. De lesgroepen zijn kleinschalig en iedere leerling krijgt na een intake een programma op maat. Ook kan je een tweejarige opleiding volgen. In december worden de eerste certificaten uitgedeeld aan leerlingen, die deze opleiding met succes hebben afgerond.

 

Mijn activiteiten breiden zich uit. Zo kan men mij bijvoorbeeld ook een opdracht geven om een schilderij voor u te maken. Door mijn uitgebreide kennis van bijzondere technieken is dat altijd een uitdaging.  

 

Mijn atelier is gevestigd op de Hogendijk 21 in Zaandam.

Sinds 15 september 2018 is er een uitbreiding en huur ik een locatie bij in Het Blauwe Pand. Ik hoop hier met meerdere kunstenaars workshops te geven en zelf aan de slag te gaan met grote doeken voor mijn volgende tentoonstelling. Wij kunnen elkaar hier stimuleren. 

 

Kom gerust eens kijken in Het Blauwe Pand.

Wel even bellen of ik er ben.

Mijn nummer is 06 16 807 659

info@ateliermarijke.nl

www.ateliermarijke.nl